Založ si blog

Voľby 2012. Prečo je skoro úplne jedno, koho zvolíte?

Posledných 22 rokov bolo úplne jedno, ktoré strany vládli nielen na Slovensku, ale aj v Maďarsku, v Poľsko, Bulharsku, Rumunsku, na Ukrajine, v Rusku a v ďalších  bývalých socialistických krajinách.

 

Výsledok bol s malými odchýlkami rovnaký.

 

Všade sa udomácnila korupcia, zvýšil sa počet násilných trestných činov, vrážd, narkomanov, vykrádačov bánk, aut a bytov, výpalníkov. Objavili sa nezamestnaní, bezdomovci, vráždy na objednávku a nastal všeobecný úpadok kultúry a dodržiavania ľudských práv. Vytvorila sa 1-5% bohatá elita a 95% chudobných. Nie sú peniaze na zdravotníctvo, školstvo a vedecký rozvoj. Veľká väčšina týchto krajín stratila ekonomickú a vojenskú suverenity (okrem Ruska) a stali sa len modernými kolóniami vydané napospas moci kapitálu.

 

Prečo takýto výsledok?

 

Pretože všetci volili kapitalizmus, kde vládne kapitál a nevolení ľudia kapitálu, ktorých nielenže nikdy nestretneme, ale ich ani nepoznáme. Pre nich sme len ľudské zdroje a budeme rovnako aj po voľbách. Vláda bude opäť len správcom-ochráncom cudzieho majetku a opäť sa bude starať, aby my, ľudské zdroje sme boli kvalitnejší, ako susedia.

 

Aj vo voľbách 2012 politici v predvolebných rituálnych tancoch budú sľubovať riešenie problémov. Budú to tie isté sľuby, ktoré sme tu už počúvali 20 rokov. A opäť sa nič nevyrieši.

 

Rok po voľbách sa opäť začne hovoriť a písať, že vláda opäť sklamala. Budú sa viesť pivno-trhové reči a výsledok bude opäť nulový, ako za posledných 22 rokov.

 

Stále bude zakázané diskutovať, napríklad, o našom časovom vývoji mediánu priemerného reálneho príjmu na člena domácnosti, mediánu priemerných dôchodkov v porovnaní s našimi osloboditeľmi spod komunistickej totality.

 

Ešte párkrát pôjdete takto voliť a v eufórii kapitalistickej „slobody“ nezbadáte, že v ekonomike, v technológiách, v politike, vojenstve, v kultúre a v dodržiavaní ľudských práv vo svete už držia prvenstvo čínski komunisti.

 

Bojím sa, že naši voliči a naše kapitalistické vlády si ani vtedy neuvedomia, že socializmus s „čínskymi charakteristikami“ už dávno pochoval kapitalizmus. A naši voliči sediaci na jeho náhrobnom kameni, budú stále voliť kapitalizmus a nadávať na socializmus ako za posledných 22 rokov.

 

Pretože chcem, aby Slovensko nastúpilo do socialistického vlaku už teraz  a nie keď bude neskoro, vždy som volil a budem voliť komunistov.

 

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc.

ondrias.sk

111120

Zoznam podnikov vybudovaných na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 (aktualizácia 08. 01. 2024)

08.01.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a ostatných nedočkavcov. Je až neuveriteľné, čo všetko dokázali komunisti vybudovať počas 40 rokov komunistického zázraku 1948-1989 Zoznam podnikov pridávam preto, lebo Segregovaný [...]

OSN: Počet zabitých Palestínčanov Izraelom a počet zabitých Izraelčanov Palestínčanmi v rokoch 2008-2020

19.10.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto článku je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a všetkých, ktorých sa to týka. V rámci totality slobody slova, Segregovaný Vyvolený Hamburger absolútne zakázal uvádzať dôležité štatistické údaje o Izraelsko-Palestínskom [...]

Z odkazu SNP: Komunistická cenzúra, kapitalistické poradenstvo a ľudia ako korisť

28.08.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Posledných 30 rokov som počul v médiách mnohokrát tvrdenie, že komunisti počas socializmu zaviedli tvrdú propagandu a cenzúru. My 70+ roční vieme, že to bolo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.