Založ si blog

Film eŠteBák – A opäť sa idú kaliť uchyláci

Pretože som vášnivý zberateľ pomníkov úpadku a degenerácie spoločnosti na Slovensku po prevrate roku 1989, potešilo ma, keď som videl bilbord s reklamou na tento film. Film som nevidel a ani nebudem vidieť, ale predpokladám, že v budúcnosti bude krásnym exponátom v „Múzeu degenerácie slovenskej spoločnosti“, ktorá nastala  po prevrate v roku 1989, keď boli komunisti a komunistická Štátna bezpečnosť (ŠTB) odstavená od moci.

Myslím si, a je to potrebné vedecky preveriť, že komunistická ŠTB za socializmu efektívne zabránila, aby na Slovensku vládla banda kriminálnikov, ktorá rozkradla náš spoločný majetok, a predala nás ako kolóniu tomu, kto im viac zaplatil. ŠTB efektívne zabránila, aby výpalníci, vrahovia, zlodeji, úžerníci, kolonizátori, drogoví díleri, vykrádači bánk, prepadávači dôchodcov, morálni uchyláci a slovenské celevriti mali zelenú, a mohli beztrestne podnikať v tých oboroch.

Ja ich úplne chápem, že im komunistická ŠTB vadila, a že ju právom nenávideli a stále nenávidia, lebo počas socializmu im bránila kradnúť, vraždiť, vykorisťovať, drogovať, predávať ľudí a beztrestne si užívať nakradnutý majetok, skrátka mať sa tak dobre, ako by sa za socializmu nemali. Samozrejme na úkor veľkej väčšiny občanov Slovenska.

Ja úplne chápem ich smrteľný strach z návratu komunistickej ŠTB, ktorá by im opäť zabránila ďalej kradnúť, vraždiť, vypaľovať, vykorisťovať, drogovať, predávať ľudí a beztrestne si užívať nakradnutý majetok, skrátka mať sa dobre.

Myslím si, a je to potrebné vedecky preveriť, že toto je jediný dôvod výroby a propagácie filmu eŠtéBák. Musia denno-denne kaliť úchylákov, na ktorých pilieroch stojí ich moc. Lebo dobre vedia, že  ihneď, ako počet dobre zakalených morálnych uchylákov klesne pod kritickú hranicu, aj súčasná štátna bezpečnosť konečne začne plniť svoju funkciu, tak dobre, ako ju plnila komunistická ŠTB.

 

Pretože sa mi doteraz nepodarilo vstúpiť do ŠTB so spätnou platnosťou, predkladám nižšie aspoň názor na ŠTB z rokovania NR SR 42. schôdza, 17.5.2005.

(verím, že prejav z NR SR sa nebude cenzurovať)

 

http://www.psp.cz/cgi-bin/ascii/eknih/2002nr/stenprot/042schuz/s042027.htm

 

B. Bugar, podpredseda NR SR: Vazeni pani poslanci, budeme pokracovat v rokovani, a to rozpravou, ktoru teraz otvaram k

navrhu poslanca Narodnej rady Slovenskej republiky Jozefa Banasa na vydanie zakona, ktorym sa meni a doplna zakon c. 553/2002 Z. z. o spristupneni dokumentov o cinnosti bezpecnostnych zloziek statu 1939 – 1989 a o zalozeni Ustavu pamati naroda a o doplneni niektorych zakonov (zakon o pamati naroda) v zneni neskorsich predpisov (tlac 1094).

Do rozpravy pisomne su prihlaseni traja poslanci, pan poslanec Ondrias za klub KSS, nech sa paci, mate slovo ako prvy. Pan poslanec Galbavy! No, potrebujem, aby ste nerusili rokovanie Narodnej rady svojim hlasom.

K. Ondrias, poslanec: Vazeny pan predsedajuci, damy a pani, diskutujeme tu o novele zakona o pamati naroda c. 553/2002 Z. z., je to tlac 1094. Na uvod musim povedat, ze Komunisticka strana Slovenska podpori novelu zakona. Ja by som v uvode do problemu zakona o Ustave pamati naroda a navrhovanej novele o Ustave pamati naroda a fungovania socialistickej statnej bezpecnosti…

B. Bugar, podpredseda NR SR: Pan poslanec Galbavy, poslednykrat vas upozornujem.

K. Ondrias, poslanec: … uviedol niektore skutocnosti. Socialisticka statna bezpecnost alebo po vasom StB plnila podobne ulohy ako StB vacsiny vyspelych statov sveta. Pouzivala na to aj podobne prostriedky. Ulohou StB za socializmu bolo, ze zhruba jedna tretina prace StB bola zamerana na ochranu slovenskej ekonomiky. Dalsia jedna tretina prace StB bola zamerana proti cudzim rozviedkam a poslednu tretinu prace StB tvorilo takzvane vnutorne spravodajstvo, ktore bolo zamerane na boj proti vnutornemu nepriatelovi. Suhrnnym cielom StB bolo celit vsetkemu, co by mohlo Slovensko a obcanov Slovenska poskodzovat.

Ja by som najskor posudil znenie zakona o pamati naroda a navrhovanu novelu zakona v kontexte s pracou socialistickej statnej bezpecnosti a porovnal ju so sucasnou kapitalistickou statnou bezpecnostou v oblasti ochrany slovenskej ekonomiky.

Ked si zoberieme polnohospodarstvo, kde socialisticka StB ochranovala ekonomiku polnohospodarstva, tak vyroba v polnohospodarstve stupala. Po roku 1989, ked sme zrusili socialisticku statnu bezpecnost na ochranu ekonomiky a zaviedli kapitalisticku statnu bezpecnost, produkcia v polnohospodarstve klesala a v roku 2002 bola len 58 percent produkcie socializmu.

Zoberme si stavebnictvo. Ked socialisticka statna bezpecnost ochranovala ekonomiku v stavebnictve, tak vyroba stupala. Mozem povedat, ze bol to slovensky zazrak v stavebnictve. Po roku 1989, ked sme zrusili socialisticku statnu bezpecnost na ochranu ekonomiky a zaviedli kapitalisticku statnu bezpecnost, na Slovensku zacali posobit velke skupiny privatizerov, vysledkom coho je, ze produkcia v stavebnictve klesla. Vacsina socialistickych stavebnych podnikov bola rozkradnuta. Stavebnicka produkcia v roku 2002 dosahovala len 38 percent produkcie z roku 1989.

Zoberme si priemysel. Ked socialisticka StB ochranovala ekonomiku v priemysle, tak vyroba stupala. Dovolim si povedat, ze to bol slovensky zazrak v priemysle. Po roku 1989, ked ponovembrovi revolucionari zrusili socialisticku statnu bezpecnost na ochranu priemyselnej ekonomiky a zaviedli kapitalisticku StB, na Slovensku dostali volnu ruku slovenske a zahranicne skupiny privatizerov alebo podvodnikov, doslo k zniceniu vacsiny priemyselnych podnikov, k ich rozkradnutiu, popripade lacnemu predaju do zahranicia.

Zoberme si situaciu v bankach. Ked socialisticka StB na ochranu ekonomiky ochranovala ekonomiku bank, ani jedna banka neskrachovala. Ani jedna banka neposkytovala uvery, ktore sa nedali splatit. Po roku 1989, ked ponovembrovi revolucionari zrusili socialisticku StB a zaviedli kapitalisticku StB, banky vyrobili za viac ako 100 miliard korun nedobytnych uverov, co sme my obcania museli zaplatit, styri banky skrachovali a konecny vysledok je, ze Slovensko nevlastni ani jednu banku.

Zmienil by som sa o nebankovych subjektoch. Za socializmu, ked socialisticka StB ochranovala ekonomiku financii, ziadne nebankove subjekty, ktore v sucasnosti okradli viac ako 100 000 obcanov, nevznikli.

B. Bugar, podpredseda NR SR: Pan poslanec, ak vas mozem upozornit, my teraz nerokujeme o StB, ale rokujeme o navrhu pana poslanca, ako dostat urcite materialy a originaly do urciteho procesu, takze StB neochranujte. (Potlesk.)

K. Ondrias, poslanec: Ano, ja presne viem, o com rokujeme…

B. Bugar, podpredseda NR SR: No, tak hovorte potom k veci.

K. Ondrias, poslanec: Ja som povedal, ze toto je uvod do problemu, ktory tu mame riesit.

Teraz by som nieco povedal v uvode do problemu o zakone o pamati naroda a o novele, ktoru prerokuvame a porovnal by som to s pracou socialistickej StB v boji proti vnutornemu nepriatelovi. Toto bolo za ucelom ochrany obcanov.

V uvode by som chcel povedat, a to zdoraznujem, ze v tejto kategorii socialistickej StB sa pravdepodobne niektori pracovnici StB dopustili aj nepravosti, nezakonnosti, niekomu vedome ublizili alebo porusovali ludske prava. Ja by som prosil ministra spravodlivosti pana Lipsica, aby tychto pracovnikov StB zistil, podal na nich trestne oznamenie, a ak im bude preukazana vina, aby ich konecne odsudil. Mozno by bolo dobre, aby na vystrahu boli tito pracovnici StB sudeni v priamom prenose v televizii, aby sa vsetci obcania dozvedeli pravdu.

Taktiez by som prosil, aby sa prestalo s plosnym odsudzovanim pracovnikov socialistickej StB a aby sa prestalo s ich skandalizovanim a zneuzivanim ich prace.

B. Bugar, podpredseda NR SR: Pan poslanec, ale my nechceme teraz rokovat o odsudeni alebo neodsudeni poslancov alebo, pardon, prislusnikov StB.

K. Ondrias, poslanec: Pan predsedajuci, toto je uvod do problemu, aby bolo…

B. Bugar, podpredseda NR SR: No nie, pan poslanec, ak nebudete hovorit k veci, tak, samozrejme, odoberiem vam slovo. Musite hovorit k zakonu a navrh zakona alebo novely hovori o spristupneni urcitych dokumentov zo zvazku StB, nie o prislusnikoch StB a o dobrych a zlych prislusnikoch socialistickej StB.

K. Ondrias, poslanec: Prave to chcem povedat, ze davat vsetkych pracovnikov StB na jednu rovinu je nespravne a ja sa to snazim vysvetlit, pan predsedajuci. Ja si myslim, ze je to uplne normalne.

Vratim sa k prislusnikom StB v boji proti vnutornemu nepriatelovi. Ked obcanov Slovenska ochranovala socialisticka StB, pocet trestnych cinov bol nizky. Ked bola nahradena kapitalistickou StB, pocet vyrazne stupol, az styrikrat. Ked sa nahradila socialisticka StB kapitalistickou StB, pocet vrazd stupol dvojnasobne. Pocet nasilnych trestnych cinov stupol viac ako dvojnasobne. Po zruseni socialistickej StB sa na Slovensku zacali stracat obcania. Od roku 1989 sa stratilo 1 750 ludi, viac ako bol priemer za socializmu. Po zruseni socialistickej StB zacala prudko stupat narkomania a s nou spojena kriminalita. Desiatky alebo az stovky mladych ludi zomrelo na predavkovanie drogami na Slovensku.

Po zruseni socialistickej StB po roku 1989 sa objavil na Slovensku fenomen najomnych vrazd a obchodovania s ludmi. Tomuto vsetkemu pracovnici socialistickej StB vedeli zabranit. Po zruseni socialistickej StB Slovensko je zaplavene drogami, dilermi drog a narkomanmi. Po zruseni socialistickej StB Slovensko je zaplavene zlocineckymi skupinami, mafiami, vypalnikmi, vydieracmi, detskou prostituciou, vrazdami na objednavku.

Tomuto vsetkemu vedela socialisticka StB zabranit, ja ju hodnotim ako vynikajucu a profesionalnu v tejto oblasti. A vystupujem vlastne preto, aby som sa tymto pracovnikom StB, ktori dokazali ochranit obcanov pred tymito neduhmi, podakoval.

Teraz mam par poznamok pre budovatelov Ustavu pamati naroda. Ja by som bol rad, keby budovatelia Ustavu pamati naroda postavili Ustav pamati naroda, kde bude zoznam ludi, ktori po roku 1989 zariadili, ze sme prisli o velku vacsinu priemyselnych podnikov, bank, poistovni a medii. Pani pracovnici Ustavu pamati naroda, kedy takyto zoznam nasich ponovembrovych hrdinov date na internet? Kedy zalozite Ustav pamati naroda, kde bude zoznam ludi, ktori po roku 1989 zariadili, ze statisice obcanov stratili zamestnanie, ze desiatky tisic obcanov sa zivia vyberanim odpadkov z kosov, ze desiatky tisic nasich obcanov su bezdomovcami, ze 240 000 deti vyrasta v chudobe, ze kazde desiate dieta ma agresivne sklony? Kedy postavite Ustav pamati naroda, kde bude zoznam ludi, ktori po roku 1989 zariadili, ze na Slovensku sa udomacnil fenomen najomnych vrazd a obchodovania s ludmi, ze Slovensko je zaplavene dilermi drog, narkomaniou, zlocineckymi skupinami, mafianmi, vypalnikmi, vydieracmi, detskou prostituciou a vrazdami na objednavku? Kedy takyto zoznam nasich ponovembrovych hrdinov date na internet? Kedy taketo zoznamy nasich ponovembrovych hrdinov budu na internete, kde kazdy zobrak, bezdomovec, nezamestnany, okradnuty, obet nasilnej trestnej cinnosti, kde si deti nezamestnanych, rodic dietata, ktore zomrelo na predavkovanie drogami, rodicia zavrazdenych a stratenych ludi na Slovensku, okradnuti obcania skrachovanych bank a nebankovych subjektov, kde si tito obcania Slovenska budu moct zistit mena ozajstnych podvodnikov a podvodnicke organizacie, ktore su zodpovedne za ich utrpenie a nedostojny zivot.

Ja si myslim, ze v tejto novele zakona, ktoru prerokuvame, by malo byt aj toto zakomponovane. Pevne verim, ze raz takyto Ustav pamati naroda na Slovensku bude. Dakujem za pozornost.

 

 

Zoznam podnikov vybudovaných na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 (aktualizácia 08. 01. 2024)

08.01.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a ostatných nedočkavcov. Je až neuveriteľné, čo všetko dokázali komunisti vybudovať počas 40 rokov komunistického zázraku 1948-1989 Zoznam podnikov pridávam preto, lebo Segregovaný [...]

OSN: Počet zabitých Palestínčanov Izraelom a počet zabitých Izraelčanov Palestínčanmi v rokoch 2008-2020

19.10.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto článku je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a všetkých, ktorých sa to týka. V rámci totality slobody slova, Segregovaný Vyvolený Hamburger absolútne zakázal uvádzať dôležité štatistické údaje o Izraelsko-Palestínskom [...]

Z odkazu SNP: Komunistická cenzúra, kapitalistické poradenstvo a ľudia ako korisť

28.08.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Posledných 30 rokov som počul v médiách mnohokrát tvrdenie, že komunisti počas socializmu zaviedli tvrdú propagandu a cenzúru. My 70+ roční vieme, že to bolo [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.