Založ si blog

List 17-ročného študenta slovenským televíziám

(Tento list som dostal mailom. Potešil ma, lebo dokazuje, že na Slovensku je aj mladá generácia, – múdra a zodpovedná. Držme jej palce!!!)

Markíza prepáč, ale toto sa nerobí!!!

Desiatky statusov na Facebooku, niekoľko odvážnych blogov či kampaň proti médiám… Máme sa ešte čudovať ostrým názorom zo strany televíznych divákov? Poviem vám aj svoj názor, dnes beriem do ruky “transparent” a hlasno vystupujem proti reláciám ako Farma, Hotel Paradise, či Farmár hľadá ženu. Nemienim sa ako normálny občan Slovenskej republiky pozerať na odpad, ktorý v konečnom dôsledku ovplyvňuje správanie detí, mladistvých či mládeže…

Slovenské médiá radikálne klesli v očiach divákov!
To čo sa niekedy nazývalo odvaha je dnes drzosť, aká nepozná svoje hranice. Kým niekedy bol prehrešok vysielať v televízii “nevinný akt bozkávania sa”, dnes sa sexuálne radovánky, či porno bez problémov pravidelne objavuje na obrazovkách v hlavnom vysielacom čase. Myslím, že nemusím veľa hovoriť a stačí ak vám napoviem, aby ste si dnes zapli o 20:30 Markízu a pozreli Farmu. “Nevinná myšlienka” ukázať Slovensku čo to znamená farmárčiť, starať sa o dobytok či svoju chalupu sa zmenila doslova na reality show plnú intríg, vulgarizmov, či degradovania ľudskej bytosti.

Ako si niekto môže dovoliť vysielať progres nerešpektovania ľudskej dôstojnosti?? Šikanu?? Sexuálne zábery? Situácie a konflikty, ktoré smerujú k verejnému podnecovaniu porušovania zákonov? K vedeniu priestupkov a trestných činov?

Pýtam sa preto ešte raz! Kde je teraz Rada pre vysielanie a retransmisiu a čo robí?? Pozerá Farmu?? Tak prečo nezasiahne?? Otvorene dnes týmto listom vyzývam Radu pre vysielanie a retransmisiu spolu s televíziou Markíza a s televíziou JOJ! Zároveň tento list oficiálne posielam TV Markíza, TV Joj a RVR:

Vážené médiá, milá Televízia Markíza, Televízia JOJ a Rada pre vysielanie a retransmisiu, moje meno je Jaroslav Dodok som študentom Obchodnej akadémie v Banskej Bystrici a mám 17 rokov. Je to už 11-ty rok, ktorý som strávil v škole, kde ma učitelia vzdelávali a vychovávali. Keď som klamal, alebo čo i len raz sa vulgárne osočil na svojich spolužiakov, okamžite som dostal výchovné opatrenie, či už zápis v klasifikačnom zázname, alebo dokonca pokarhanie. Musel som sa chovať tak, ako sa má a neporušovať základné ľudské práva a slobody ostatných. Dnes som si však zapol televíziu a rozmýšľam, na čo mi tých 11 rokov v škole vôbec bolo!

Tento list som sa vám rozhodol zaslať z toho dôvodu, že už sa nemôžem pozerať na to, čo vysielate vo vašich televíznych programoch. Hanbím sa za niektoré slovenské médiá a za ľudí, ktorí ich znehodnocujú, ničia a menia na prostriedky, vďaka ktorým zveľaďujú svoj biznis. Nemám nič proti podnikaniu, dokonca sa o biznis sám aj zaujímam, ale rázne odmietam profitovať na ľudskej hlúposti, vulgarizmoch, aférach a intrigách.

Váš spôsob, ktorým ste sa rozhodli prilákať k sebe divákov je neakceptovateľný, nemorálny a neetický. Preto vás vyzývam, nájdite vo svojich vreckách zodpovednosť a zastavte to, čo vidí 15-násť ročný študent dnes vo večerných hodinách na televíznych obrazovkách. Mojim cieľom nie je zmiesť zo stola vaše televízne formáty, ale zabrániť negatívnemu vplyvu na diváka, teda v tomto prípade mladého človeka, ktorý sa vo veku 14-18 rokov formuje a berie si príklady z okolia.

Som novinár a šéfredaktor spravodajského portálu Student24.sk, ale nikdy by som si nedovolil robiť zo spravodajstva takýto nemorálny bulvár, nedovolil by som si ani robiť z čitateľa panáčika na špagátiku a už vôbec by som sa mu nesnažil pokaziť jeho budúcnosť.

Aby to nevyzeralo ako útok na vaše médiá, musím priznať, že som favoritom hneď niekoľkých vašich relácií a podporujem zodpovednú a slušnú prácu vášho tímu. Zároveň však rázne odmietam vaše správanie prostredníctvom týchto reality show a dávam do pozornosti Etický kódex novinára, ktorý neobsahuje len záväzné pravidlá správania novinára, ale stanovuje aj návod pre ostatných profesionálov, ktorí sa podieľajú na tvorbe mediálnych obsahov v televíziách. 

Zároveň vyzývam Radu pre retransmisiu, aby rovnako zodpovedne vykonávala svoju prácu a nezatvárala oči pred tým, čo vidí v televíziách…

S pozdravom,
váš pozorný divák Jaroslav Dodok.

Zoznam podnikov vybudovaných na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 (aktualizácia 08. 01. 2024)

08.01.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a ostatných nedočkavcov. Je až neuveriteľné, čo všetko dokázali komunisti vybudovať počas 40 rokov komunistického zázraku 1948-1989 Zoznam podnikov pridávam preto, lebo Segregovaný [...]

OSN: Počet zabitých Palestínčanov Izraelom a počet zabitých Izraelčanov Palestínčanmi v rokoch 2008-2020

19.10.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto článku je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a všetkých, ktorých sa to týka. V rámci totality slobody slova, Segregovaný Vyvolený Hamburger absolútne zakázal uvádzať dôležité štatistické údaje o Izraelsko-Palestínskom [...]

Z odkazu SNP: Komunistická cenzúra, kapitalistické poradenstvo a ľudia ako korisť

28.08.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Posledných 30 rokov som počul v médiách mnohokrát tvrdenie, že komunisti počas socializmu zaviedli tvrdú propagandu a cenzúru. My 70+ roční vieme, že to bolo [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.