Založ si blog

Jesť, piť, kakať, cikať, súložiť – mentálny rozsah našich súčasných celebrít?

 

I keď je to každému notoricky známe, na úvod zopakujem z prejavu amerického generála Allena Dullesa, šéfa politickej rozviedky USA v Európe, neskôr riaditeľ CIA o eliminovaní (nielen) Ruska, 1945-1946 v Kongrese USA. Načrtol, čo s nami spravia, keď sa im podarí nás ovládať. (Zo stránky:  www.protiprudu.info, alebo z knihy: Michail Kilev: Chruščov a rozpad Sovětského zvazu, Orego, 2000)

 “...začneme tým, že nenápadne zameníme ľudské hodnoty za falzifikáty a donútime ľudí veriť v ne. Ako? Nájdeme svojich, premýšľajúcich ľudí, pomocníkov a spojencov priamo v Rusku. Epizóda za epizódou budeme zosmiešňovať grandiózne meradlo tragickej smrti najvzdorovitejšieho národa na zemi, až jeho podvedomie nakoniec definitívne a nenávratne vyhasne. Z literatúry a umenia postupne napríklad vyleptáme ich sociálne putá – literatúra, divadlo, film – zo všetkého, čo predstavuje a oslabuje základný zmysel pre umenie. Budeme samozrejme vydržovať a vyzdvihovať takzvaných tvorcov, ktorí budú zavádzať a vtĺkať do hláv ľudí a ich povedomia kult sexu, násilia, sadizmu…

Lakomosť a impertinencia, lož a podvod, opilstvo a drogová závislosť, živočíšny strach jedného pred druhým, zradu, nevraživosť medzi národy a predovšetkým nevraživosť a nenávisť proti ruskému ľudu, to všetko budeme obratne a nenápadne pestovať. A len niekoľkí, veľmi málo sa dovtípia, pretože pochopia o čo tu ide. Takýchto ľudí zaženieme však do bezvýchodiskového postavenia, urobíme ich terčom výsmechu. Nájdeme spôsoby ako ich očierniť a potom ich prehlásime za odpad spoločnosti.“

 

Opakujem otázku: Je mentálny rozsah našich súčasných celebrít len jesť, piť, kakať, cikať, súložiť?

 

Priznám sa, nie som odborník na súčasné celebrity. Poznám ich len z 30 sekundových intervalov v televízii, keď náhodou prepnem na nesprávny program, alebo niekoho čakám v obchodnom dome  a prezerám si z nudy titulky bulvárnych časopisov.

 

Ale aj tak si z toho myslím, a samozrejme je to potrebné vedecky preveriť, že mentálny rozsah našich celebrít (Väčšiny? Menšiny?) je len jesť, piť, kakať, cikať, súložiť. Aspoň navonok sa tak snažia prezentovať. Proste, keby som sa započúval do večerných rozhovorov celebrít šimpanzov, boubunov, goríl alebo turov afrických, bojím sa, že by som z ich tém asi nezbadal rozdiel.

 

Je to náhoda, prirodzený vývoj alebo nutnosť?

 

Myslím si, že je to neoddeliteľná súčasť všeobecného úpadku, ktorý nastal na Slovensku po roku 1989. Mentálny rozsah našich celebrít bol zakomponovaný už do prvého kolonizačného balíčka, ktorý sa začal realizovať ihneď po prevrate 1989 a následnej kolonizácia Slovenska. Tak, ako to rozhodol už Allen Dulles.

 

Slovensko do roku 1990 bola vysoko-kultúrne vyspelá krajina. Ľudí s vyspelou kultúrou nie je možné dlhodobo kolonizovať a využívať ich len ako ľudské zdroje. Ale, ak bude väčšina fungovať len v mentálnom rozsahu jesť, piť, kakať, cikať, súložiť, tak je to jednoduché.

 

S takýmto mentálnym rozsahom sa celebrity a ani ich obdivovatelia nepýtajú vážne otázky súčasného sveta, ako napríklad: Prečo ľudia, ktorí rozpútali vojnu v Iraku, v Afganistane a v Líbyi nie sú súdení ako vojnoví zločinci v Norimbergu, ale sú na výslní slávy? Prečo stále existuje koncentračný tábor na Guantanamo Bay, kde sú držaní a často mučení ľudia bez súdu? Prečo na Slovensku ubili k smrti mladíci 80 ročnú starenku? Prečo občania v bývalom socialistickom bloku spotrebujú ročne 75 ton heroínu?

 

Kedy prídu slovenské súčasné celebrity podporiť demonštráciu proti bombardovaniu NATO v Líbyi alebo v Afganistane? Asi nikdy, v mentálnom rozsahu v ktorom fungujú, nič o bombardovaní nie je.

 

To by ešte finančným teroristom, medzinárodnej a slovenskej šľachte chýbalo, aby sa slovenské celebrity chovali ozaj ako celebrity a boli vzorom pre mnohých.

 

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc.

Ondrias.sk

111024

Zoznam podnikov vybudovaných na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 (aktualizácia 08. 01. 2024)

08.01.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a ostatných nedočkavcov. Je až neuveriteľné, čo všetko dokázali komunisti vybudovať počas 40 rokov komunistického zázraku 1948-1989 Zoznam podnikov pridávam preto, lebo Segregovaný [...]

OSN: Počet zabitých Palestínčanov Izraelom a počet zabitých Izraelčanov Palestínčanmi v rokoch 2008-2020

19.10.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto článku je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a všetkých, ktorých sa to týka. V rámci totality slobody slova, Segregovaný Vyvolený Hamburger absolútne zakázal uvádzať dôležité štatistické údaje o Izraelsko-Palestínskom [...]

Z odkazu SNP: Komunistická cenzúra, kapitalistické poradenstvo a ľudia ako korisť

28.08.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Posledných 30 rokov som počul v médiách mnohokrát tvrdenie, že komunisti počas socializmu zaviedli tvrdú propagandu a cenzúru. My 70+ roční vieme, že to bolo [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36, aktualizované: 14:55

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.