Je extrémna viera v boha šialenstvo?

9. apríla 2012, karolondrias, Nezaradené

Myslím si, ale je to potrebné vedecky preveriť, že extrémna viera v boha je šialenstvo. Myslím si, že na to existuje mnoho dôkazov.

Touto otázkou sa nechcem dotknúť jednoduchých veriacich, ktorí vo svojej viere sa riadia zdravým sedliackym rozumom a podvedome predpokladajú, že aj boh sa musí riadiť zdravým sedliackym rozumom.

Uvedomujem si, že dávať túto otázku v dnešnej dobe je podobné, ako keby sa niekto v 14. až 18. Storočí, vládnucich šialencov tej doby v Západnej Európe spýtal, či je správne upáliť ženu len preto, že ju „bosorka“ pri mučení označila za ďalšiu bosorku. Predpokladám, že každého, kto sa takto spýtal, upálili za nadšeného všeobecného súhlasu.

Dôkazy šialenstva extrémne veriacich v boha sú popísané posledných 3000 rokov v historických knihách o vojnách, kde bohovia a viera v bohov vždy pomáhala zabiť čo najviac nepriateľov. Ďalšie dôkazy v súčasnosti uvádzajú skoro denne v televíznych novinách. Nebudem ich opakovať.

Mne by šialenstvo extrémne veriacich v boha vôbec nevadilo, keby sa nechovali ako šialenci-zabijáci, ktorí zabíjajú bez žiadneho dôvodu neznámych ľudí, a keby ich extrémnu vieru nevyužívali iní, aby ich šialenstvo nasmerovali na rozpútanie vojen, zmenu vlády alebo systému, ako posledne v Líbyi a pripravovaná vojna v Sýrii.

Myslím si, že počas socializmu v bývalom východoeurópskom bloku kolonizátori a medzinárodní lúpežníci využili šialenstvo extrémne veriacich v boha, ktorí im významne pomohli zničiť východoeurópsku civilizácia a zabezpečili jej úpadok a dlhodobú kolonizáciu.

Musím sa priznať k paradoxu, že keby som bol veriaci, tak mi to nevadí, veď boh je všemohúci a vie čo robí, a okrem toho, budúcnosť už dávno pozná, lebo ináč by nebol bohom.

Ostáva ešte posledná otázka:

Dá sa zbaviť šialenstva extrémne veriacich v boha? Zatiaľ to ide ťažko, lebo tento typ šialenstva je legalizovaný a ako každého šialenca sa ich v USA, EU a ďalšom civilizovanom a necivilizovanom svete doteraz stále boja.

 

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc.

120409