Demokraticky zvolení zločinci idú opäť zabíjať – tentoraz v Sýrii

27. augusta 2013, karolondrias, Nezaradené

USA a ich „priatelia“ už nemôžu vydržať abstinenčné príznaky z nebombardovania a z nezabíjania.

Abstinenčné príznaky prezentujú denne v médiách: USA prezident Obama ústami hovorcu prehlásil (bez uvedenia dôkazov), že sú jasné fakty, že vládne vojská použili chemické zbrane v Sýrii. Minister zahraničia USA Kerry vyhlásil (bez uvedenia dôkazov), že Sýrsky prezident Assad zahladil dôkazy o tom, že použil v Sýrii chemické zbrane. Zdôraznil, že idú bombardovať Sýriu, pretože sa sýrska vláda dopustila nesporných vojnových zločinov (dôkazy zločinov neuviedol).

Francúsky prezident Francoise Hollande vyhlásil, že Francúzsko je pripravené potrestať tých, ktorí sú za masakrom v Sýrii a verí (bez uvedenia dôkazov), že to bola Sýrska vláda.

Minister zahraničných veci William Hague odsúdil Assadovu vládu a prehlásil, že k nej vedú všetky fakty (bez uvedenia dôkazov).

 

Dalo by sa veľa diskutovať o dôkazoch a nedôkazoch. Ja ale chcem poukázať na niečo iné:

 

1. Uvedené vyhlásenia demokraticky zvolených politikov týchto veľkých imperialistických štátov sú jasných dôkazom, že v mene geopolitických záujmov chcú zabíjať nevinných ľudí a zničiť Sýriu, a je im jedno, koľko to bude stáť.

 2. Ak USA a ich „spojenci“ budú bombardovať Sýriu, tak aj predstavitelia týchto vyhlásení by mali byť súdení ako vojnoví zločinci.

 3. Je úplne isté, že za vojnové zločiny nebudú súdení, ako už mnohokrát neboli súdení predtým.

 4. Všetci demokraticky zvolení politickí predstavitelia v demokratických štátoch budú držať „hubu a krok“.

 

Z uvedeného vyplývajú nasledovné fakty:

 

1. Že kapitalistický systém demokraticky vyberá vojnových zločincov do najvyšších mocenských funkcií. Mechanizmus je tak jasný, že je to zbytočné aj popisovať.  

 2. Že vojnové zločiny sú neoddeliteľným atribútom spojenia kapitalizmu a demokracie.

 

Záhadou ostávajú dve skutočnosti:

 

1. Žiadna politická strana na Slovensku, okrem Komunistickej strany Slovenska, neodsúdila zločiny USA a ich „priateľov“ pri bombardovaní nezávislých štátov v minulosti a neodsúdi ani zločiny USA v Sýrii.

 2. Podľa strán, ktoré ľudia na Slovensku volia, vyplýva, že im zločiny USA a ich „priateľov“ nevadia. Zrejme si už na kapitalistickú demokraciu zvykli.

 

A nakoniec otázka:

 Dokedy budeme proti týmto široko-propagovaným vojnovým zločinom úplne bezmocní?

 

Nech žije Socializmus!

 

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc.

Člen UV KSS

130827

 

P.S. Prosím diskutujúcich aspoň o dva antikomunistické orgazmy do súťaže