Je Štefan Hríb morálne chorý?

18. februára 2014, karolondrias, Nezaradené

Niekedy si zo zvedavosti pozriem, či náhodou v TV relácii Pod lampou nekalia uchylákov, a či si do zbierky nepridám nejaký nový antikomunistický orgazmus. Teraz naposledy (začiatok februára 2014) som zachytil pár viet, kde niekto po česky hovoril o význame Jána Palacha, ktorý sa upálil na protest proti okupácii Československa vojskami Varšavskej zmluvy v roku 1968. Celá relácia bola vlastne kydanie hnoja na socializmus a komunistov, kde Palach bol dôkazový materiál. Proste sa štandardne kalili uchyláci.

 

Priznám sa, reláciu som nedopozeral, lebo štandardné kalenie uchylákov viem už naspamäť. V relácii som stále čakal, či spomenú aj iné upálenia. Silno predpokladám, že nespomenuli.

Link na reláciu: http://video.tyzden.sk/redakcia/2014/01/31/pod-lampou-o-palachovej-obeti-cast-2/

 

Po roku 1989, po odstránení komunistov od moci a nástupe kapitalizmu sa v Českej republike na protest proti neľudskosti a zločinnosti kapitalizmu upálilo postupne až 18 ľudí (len pokiaľ ja viem). Fascinuje ma, že toto nebolo spomenuté v relácii Pod lampou a v mnohých reláciách, keď sa hovorilo o upálení Palacha a štandardne kydalo na socializmus a komunistov.

 

Aké mali osudy, dôvody a mená ľudia, ktorí sa upálili alebo chceli upáliť  na protest proti zločinom kapitalizmu? Prečo o nich nikto nič nevie?

Vie o nich niečo Štefan Hríb?

Zavolá do relácie Pod lampou matky, otcov alebo deti týchto 18 upálených?

Predpokladám, že nie. Myslím si, že profesionálna totalita a morálny úpadok v ktorom žijeme to nedovolí.

  

Je Štefan Hríb morálne chorý?

Neviem, ale choďte sa opýtať 18 upálených proti zločinom kapitalizmu, tí to určite budú vedieť.

 

Karol Ondriaš

140218