Založ si blog

Dokážu korporatívne médiá oklamať dostatočný počet ľudí, aby USA, NATO a ich satelity mohli začať bombardovať Sýriu?

 

V dňoch 11.-18. 12. 2011 som, ako člen slovenskej delegácie na pozvanie zväzu študentov Sýrie, navštívil Sýriu. Traja členovia delegácie vedeli aj po arabsky. Bolo veľmi poučné vidieť na vlastné oči realitu a večer si pozrieť v TV alebo na internete, aké mediálne klamstvá dokázali vyprodukovať Euronews, BBC, CNN, ale aj slovenské televízie.

 

Názory občanov Sýrie:

 

Už cestou z letiska a potom každý deň som si všimol, že fotografie prezidenta Sýrie, Dr. Bashara al-Assada, boli nalepené na mnohých stĺpoch, domoch alebo kmeňov stromov. Fotografie neboli počmárané a ani dotrhané. Neskoršie z rozhovorov som zistil, že prezident Sýrie je veľmi populárny a vážený u veľkej väčšiny občanov Sýrie. Všetci občania boli hrdí patrioti na Sýriu, na jej vládu, politiku, úspechy a 7000 ročnú históriu.

 

Naproti tomu, večer Euronews, BBC, CNN alebo slovenské televízie tvrdili opak, nebudem to opakovať.  

 

Bohužiaľ, názory mnohých Slovákov na Slovensko, vládnu politiku alebo naše úspechy sa nedajú porovnať s hrdosťou Sýrčanov na Sýriu.)

 

Prezident Sýrie, Dr. Bashar al-Assad, je inteligentný a vzdelaný muž. Svet sa o ňom nesmie dozvedieť pravdu. Preto napríklad jeho intervium v západných televíziách je silno cenzurovaný. Napríklad, 30-40 minútový rozhovor je skrátený na 6-8 minút, aby z neho médiá mohli vyrobiť morálneho hlupáka.

Napríklad: http://www.sana.sy/eng/22/2011/12/15/388574.htm

 

 

 

Demonštrácie v Sýrii:

 

Počas pobytu v Sýrii som si všimol aj demonštrácie priamo na uliciach alebo večer v sýrskej TV. Všetci ľudia spontánne vyjadrovali podporu prezidentovi Sýrie, reformám, nezávislosti a odhodlanie nedať si zničiť štát a zabrániť kolonizácii Sýrie.      

http://www.sana.sy/eng/337/2011/12/22/389701.htm

 

Naproti tomu, večer Euronews, BBC, CNN alebo slovenské televízie tvrdili o demonštráciách niečo iné, nebudem to opakovať.

 

Je možné, že na malej časti územia, ktoré ovládajú zväčša z vonku vyzbrojení a platení teroristi, sú demonštrácie proti prezidentovi a režimu Sýrie. Neviem to potvrdiť ani vyvrátiť.

 

Totalita v Sýrii:

 

12. alebo 13. 12.2011 sme náhodou navštívili volebnú miestnosť v Damasku, kde sa konali prvé slobodné komunálne voľby, zastúpené niekoľkými stranami. Voľby sledovali štátne aj súkromné televízie Sýrie, kde sme dali aj intervium. Večer som na západných TV kanáloch nezachytil správu, že v Sýrii práve prebehli slobodné komunálne voľby. Možno som málo hľadal.

 

Nepokoje a streľba v Sýrii:

 

Počas pobytu v Sýrii, sme navštívili mestá: „Damascus, Maloula, Saydnaya, Latakia a Tartous. Pretože večere väčšinou boli až okolo 22. hodine, bežne sme sa v meste prechádzali aj okolo polnoci. Počas celého pobytu som nezaznamenal ani jeden prejav nepokojov. Ľudia sa chovali normálne, mierumilovne a tolerantne jeden k druhému. Nepočul som nikdy streľbu. Po meste nechodili vojenské hliadky. Vládne úrady, univerzity a študentské mestečká boli chránené vojakmi, ktorí stáli pred vchodmi.   

 

Naproti tomu, večer Euronews, BBC, CNN alebo slovenské televízie tvrdili o nepokojoch v Sýrii niečo iné, nebudem to opakovať.

 

Je možné, že na malej časti územia, ktoré ovládajú zväčša z vonku vyzbrojení a platení teroristi, sú nepokoje proti prezidentovi a režimu Sýrie. Neviem to potvrdiť ani vyvrátiť.

 

 

 

 

Boje Sýrskej armády s teroristami:

 

Navštívili sme vojenskú nemocnicu „Tishreen“, kde sme mali možnosť sa porozprávať s ranenými vojakmi. Vojaci (19-21 roční) rozprávali, ako ku zraneniam prišli. Z vonku podporovaní teroristi sa snažia destabilizovať Sýriu a ukázať bezpečnostné sily a armádu Sýrie v negatívnom svetle. Preto sa snažia, zabiť čo najviac vojakov, ktorí strážia štátne objekty alebo sú na dovolenke, aby vyprovokovali odvetu armády. Často teroristi strieľajú aj na demonštrantov aby západné média mali o čom písať a obviniť z vrážd bezpečnostné sily Sýrie.

Väčšina vojakov, s ktorými sme sa rozprávali, brali službu v armáde ako občiansku povinnosť chrániť Sýriu proti vonkajším agresorom a deklarovali aj položiť život za Sýriu.    

 

(Na rozdiel od úloh našich vojakov – platených žoldnérov)

 

Je možné, že na malej časti územia, ktoré ovládajú zväčša z vonku vyzbrojení a platení teroristi, sú boje medzi sýrskou armádou a teroristami. Neviem to potvrdiť ani vyvrátiť.

 

Záverom: Sýria, ako jediná suverénna krajina na blízkom východe je tŕňom v oku USA,  Francúzsku, Izraelu…

 

Verím, že vyspelú 7000 ročnú kultúru Sýrie nezničia ad hoc súčasné štátne teroristické organizácie.

 

Nech žije Sýria!!!

 

 

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc.

Ondrias.sk

111222

Zoznam podnikov vybudovaných na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 (aktualizácia 08. 01. 2024)

08.01.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a ostatných nedočkavcov. Je až neuveriteľné, čo všetko dokázali komunisti vybudovať počas 40 rokov komunistického zázraku 1948-1989 Zoznam podnikov pridávam preto, lebo Segregovaný [...]

OSN: Počet zabitých Palestínčanov Izraelom a počet zabitých Izraelčanov Palestínčanmi v rokoch 2008-2020

19.10.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto článku je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a všetkých, ktorých sa to týka. V rámci totality slobody slova, Segregovaný Vyvolený Hamburger absolútne zakázal uvádzať dôležité štatistické údaje o Izraelsko-Palestínskom [...]

Z odkazu SNP: Komunistická cenzúra, kapitalistické poradenstvo a ľudia ako korisť

28.08.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Posledných 30 rokov som počul v médiách mnohokrát tvrdenie, že komunisti počas socializmu zaviedli tvrdú propagandu a cenzúru. My 70+ roční vieme, že to bolo [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.