Založ si blog

Je Jeho Eminencia Ján Chryzostom Korec našou morálnou autoritou alebo vzorom morálne chorého človeka?

Čo hovoria fakty?

Na úvod aspoň pár jeho názorov na socializmus, komunizmus, komunistov, ateistov…:

… Ateistický režim komunizmu zaviedol otrasný systém života. Väznice sa naplnili jeho tzv. nepriateľmi i priateľmi.

… Ťažko v krátkosti vyrátať všetky zločiny a ohavné neľudskosti, ktorých sa komunizmus dopustil. Cirkvi vzali všetko – školy, semináre, tlač, všetok majetok a úplne si ju podrobili.

… Stovky veriacich, kňazov, biskupov uväznili.

… Roku 1960, keď aj mňa odsúdili na 12 rokov, našiel som vo väzení vo Valdiciach 200 kňazov, šiestich biskupov a mnoho veriacich laikov.

… kňazi prežili kruté spôsoby vyšetrovania, často celé mesiace pod zemou v pivniciach.

… v povojnovom Česko-Slovensku triumfovalo otvorené násilie a červený teror pri zavádzaní komunistického teroru…

… zločinný systém komunizmu a jeho násilná ateizácia života…

… o zločinoch komunizmu sa vedelo dávno pred zločinmi nacizmu…

… prvotná totalitná obluda – boľševický Sovietsky zväz  i jeho česko-slovenský komunistický satelit,

…Kresťanských mučeníkov pribíjal na kríz predovšetkým  ateistický komunizmus…

… Počet obetí komunizmu sa blíži k hranici 100 miliónov mŕtvych…

 

Myslím si, že z uvedených názorov je zrejmé, že Jeho Eminencia kardinál Korec, ako bigotne veriaci v Boha, chorobne nenávidel Československý socializmus, Sovietsky zväz, komunistov a ateistov. Celý život zasvätil tomu, aby to odstránil.

 

Čo vlastne kardinál Korec, nenávidel a proti čomu bojoval:

1.) Proti dodržiavaniu 10. Božích prikázaní, ktoré komunisti zaviedli a praktizovali lepšie, ako keď sa dostala po roku 1989 k moci cirkev.

2.) Že komunisti odstránili tisícročnú zaostalosť Slovenska, a za 40 rokov socializmu vybudovali vyspelú krajinu s vysokou životnou úrovňou, s vysokým štandardom civilizácie a dodržiavania ľudských práv. 

3.) Že komunisti za socializmu postavili desiatky, stovky až tisíce, škôlok, základných škôl, vysokých škôl, nemocníc, bytov, vedeckých ústavov, kultúrnych domov, rekreačných stredisiek, pionierskych táborov, priemyselných podnikov a poľnohospodárskych družstiev.

4.) Že každý získal bezplatné vzdelanie, bezplatnú zdravotnícku starostlivosť, lacné ubytovanie, prácu a dôstojnú mzdu a dôstojný dôchodok.

5.) Že každý mal fyzickú a psychickú bezpečnosť.

 

Čo vlastne kardinál Korec vybojoval:

1.) Prestali sa dodržiavať 10. Božích prikázaní.

2.) Zrušenie dodržiavania ľudských práv. Podľa štúdie OSN, po odstránení komunistov od moci, len v rokoch 1989 až 1999 v bývalom socialistickom tábore zahynulo 10 miliónov ľudí.

3.) Všeobecný morálny úpadok.

4.) Zavedenie zločinov proti ľudskosti – narkomániu, žobrákov, bezdomovcov, korupciu, vykorisťovanie, výpalníctvo, predaj ľudí, detskú prostitúciu, vraždy na objednávku, exekútorov, nevoľníctvo, stratu sociálnych istôt a fyzickej bezpečnosti, vysťahovalectvo…

6.) Zničenie poľnohospodárstva, priemyselných podnikov. Predaj bánk, poisťovní, hotelov, námestí… kolonizátorom a skoro všetko, čo malo nejakú hodnotu. Devalváciu kultúry, vzdelania, vedy, výskumu…

7. Zabezpečenie kolonizácie Slovenska.

 

Kardinál Korec sa často kriticky vyjadril o súčasnej spoločnosti, len vždy zabudol dodať, že celý život za to bojoval.  

 

Po roku 1989, boli to hlavne vysokí predstavitelia cirkvi, ktorí v médiách počas antikomunistických orgazmov dookola rozprávali o zločinoch komunizmu.

Myslím si, že nesmieme zabúdať, že kardinál Korec a jemu podobní ( napríklad Mikloško….) sú členmi organizácie, ktorá keď vládla na Slovensku v rokoch 1939-1945 (kléro-fašistický režim), tak poslala na smrť bez súdu, bez obvinenia okolo 60000-70000 spoluobčanov. Bola to najzločineckejšia organizácia, ktorá vládla na území Slovenska od čias Džingischána.  Koľko nevinných ľudí poslali na smrť slovenskí komunisti počas 40 rokov, keď vládli absolútnou mocou? Troch, desať alebo sto? Keď porovnám zločinný kléro-fašistický a komunistický systém, tak mi vychádza, že kléro-fašistický systém bol až 100 000 krát zločinnejší, ako komunistický. K tomu treba ešte dodať, že Slovensko má len jedného medzinárodne uznávaného oficiálneho vojnového zločinca. Zaujímavé je, že to nie je komunista, ale katolícky kňaz Dr. Tiso.  

 

Prečo má taký veľký význam celebrovať kardinála Korca, disidentov a jemu podobných?

 

Myslím si, že keď veľké kolonizačné a teroristické organizácie na západe chceli kolonizovať socialistické Slovensko, zničiť našu kultúru, vzdelanie, vedu a techniku, priemysel, poľnohospodárstvo – čo sa im aj po roku 1989 podarilo, keď nám chceli zobrať všetko hodnotné čo tu máme – čo sa im aj po roku 1989 podarilo, keď z nás chceli urobiť lacnú pracovnú silu, slúžky a poskokov všetkého druhu na večné časy  – čo sa im aj po roku 1989 podarilo, tak sa obrátili hlavne (alebo aj) na slovenskú cirkev, ktorá im v tom výdatne pomohla.

Slovenská cirkev zohrala významne negatívnu úlohu pri kolonizácii Slovenska. Aj na ňu sa významne obracali kolonizátori počas socializmu, keď nám chceli všetko zobrať.

 

Myslím si, že preto má veľký význam celebrovať kardinála Korca, disidentov a jemu podobných. Pre istotu. Čo keď ich a im podobných ešte v budúcnosti budú potrebovať.

 

A nakoniec 2 otázky:

 

1.) Dostal by Jeho Eminencia Ján Chryzostom Korec, a jemu podobní, trest smrti alebo doživotie, keby  v päťdesiatich rokoch v USA bol pilierom tzv. tajnej cirkvi, ktorá okrem iného, by chcela odstrániť kapitalistov od moci a nastoliť komunizmus v USA.

Moja odpoveď: áno – ale hlavne, bolo by to demokratické. 

 

2.) Dostal by Jeho Eminencia Ján Chryzostom Korec, a jemu podobní, trest smrti alebo doživotie, keby  v dnes 19.1.2014 v USA bol pilierom tzv. tajnej cirkvi (al Káida), ktorá okrem iného, by chcela odstrániť kapitalistov od moci a nastoliť komunizmus v USA.

Moja odpoveď: Rozhodne by trest bol vyšší ako 12 rokov nepodmienečne, asi aj trest smrti – ale hlavne, bolo by to demokratické. 

 

Myslím si, že pokiaľ na Slovensku budeme mať takéto celebrity, tak sa dostaneme tam, kde sme, a ďalej sa nepohneme.

 

Skoro som zabudol:

Je Jeho Eminencia Ján Chryzostom Korec našou morálnou autoritou alebo vzorom morálne chorého človeka?

Myslím si, že odpoveď je jednoznačná. Ja ju neprezradím.

 

Karol Ondriaš

140119

Zoznam podnikov vybudovaných na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 (aktualizácia 08. 01. 2024)

08.01.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a ostatných nedočkavcov. Je až neuveriteľné, čo všetko dokázali komunisti vybudovať počas 40 rokov komunistického zázraku 1948-1989 Zoznam podnikov pridávam preto, lebo Segregovaný [...]

OSN: Počet zabitých Palestínčanov Izraelom a počet zabitých Izraelčanov Palestínčanmi v rokoch 2008-2020

19.10.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto článku je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a všetkých, ktorých sa to týka. V rámci totality slobody slova, Segregovaný Vyvolený Hamburger absolútne zakázal uvádzať dôležité štatistické údaje o Izraelsko-Palestínskom [...]

Z odkazu SNP: Komunistická cenzúra, kapitalistické poradenstvo a ľudia ako korisť

28.08.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Posledných 30 rokov som počul v médiách mnohokrát tvrdenie, že komunisti počas socializmu zaviedli tvrdú propagandu a cenzúru. My 70+ roční vieme, že to bolo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.