Založ si blog

Hlavný dôvod Trumpových sankcií a taríf, ktorý Vám nesmú médiá prezradiť

Upozorňujem, že tento blog budú zbytočne čítať „chichotajúce sa domáce zvieratká Vyvoleného hamburgera“, ktoré vydávam denne v televízii.

Poslednú dobu som si všimol, že médiá často informujú a diskutujú o sankciách a dovozných clách (čo sú tiež vlastne sankcie), ktoré uvalil americký prezident Trump na dovoz výrobkov z Číny a z okolitého sveta. Zistil som, že zamyslení tankisti na TA3, RTVS, Markíza… SME… oduševnene diskutujú o všetkom možnom ohľadne sankcií a dovozných ciel, ale podstatný fakt nesmú ani načrtnúť.
A o tomto podstatnom fakte je tento blok.

Ale najskôr uvediem niektoré údaje, ktoré Vaše mediálne fekálne jamy, ako súčasť systému kapitalistického kanibalizmu, Vám nesmú prezradiť.

1.) V roku 1949, keď sa v Číne dostali k moci komunisti, krajina bola zničená vojnou na pokraji hladomoru a Číňania sa dožívali priemerne 35 rokov.

2.) Naproti tomu USA, po ziskovej 2. Svetovej vojne, v tom čase vyrábali ≥ 50% svetovej priemyselnej produkcie a vlastnili 61% zásob svetového zlata. Zaviedli kapitalistický systém liberálnej demokracie, aby Vyvolený hamburger neobmedzene vládol a mal sa dobre nekonečne dlho.

3.) Všetci Vaši kapitalistickí učenci, kapitalistickí svetoví vodcovia a médiá ospevovali a ospevujú kapitalistický politicko-ekonomický systém liberálnej demokracie, ako šťastnú budúcnosť ľudstva a s výsmechom komentovali a odsudzovali „totalitnú, nehumánnu a zločinnú politicko-ekonomickú“ situáciu v komunistických krajinách. Vedecky a neomylne tvrdili, že komunistický systém je ekonomicky, politicky a humánne neschopný a nemôže konkurovať ich liberálnej demokracii, čo je prakticky kapitalistický kanibalizmus, kde väčší berie všetko.

4.) Takto sa Vaši kapitalistickí svetoví, neomylní a najmúdrejší vodcovia stali obeťou vlastnej propagandy, a po veľkom úsilí, keď zničili Východoeurópsku socialistickú civilizáciu, vôbec nepredpokladali, že komunistická Čína, ktorá od roku 1949 už nebola kolonizovaná západom, sa vplyvom komunistickej ideológie a praxe vyhrabe z chudoby a začne konkurovať kapitalistickému kanibalizmu.

Ale v osemdesiatych rokoch 20. storočia si už niektorí poradcovia neomylných vládcov začali uvedomovať, že komunistická Čína sa neočakávane vyhrabala z biedy a úspešne ekonomicky a politicky napreduje. Ale vtedy už Čína prekročila Rubikon, a bola už dostatočne silná, aby ju nemohli demokratickí liberáli jednoducho obrátiť na pravú vieru, t.j. zničiť ju bombardovaním alebo prevratom. Neuspeli ani ďalšie pokusy, ktoré nie je čas teraz spomínať.

Ako konkuruje systém komunistickej čínskej ideológie v praxi s kapitalistickou ideológiou USA za posledných 32 rokov je ukázané na obrázkoch.

Vývoj každoročného obchodného deficitu USA (to jest, že o koľko viac tovaru ročne doviezli, ako vyviezli) s komunistickou Čínou, od roku 1985 až doteraz, je na Obrázku č. 1. USA v roku 2017 mali obchodný deficit 796,2 miliardy dolárov, z toho 375,2 miliardy dolárov pripadlo na komunistickú Čínu.

Obrázok č. 1.

Z obrázku jednoznačne vyplýva, že komunistická ideológia ekonomicky nielenže konkuruje kapitalistickej, ale po roku 1985 už vyhráva na celej čiare. Tovary vyrobené v komunistickej Číne sú nielen konkurencie schopné, ale sú stále viac lacnejšie a hodnotnejšie, ako vyrobené v USA. Ako vidieť z obrázku, počet a hodnota týchto čínskych výrobkov, ktoré konkurujú USA (a Európe) sa stále zvyšuje.

Obrázok č. 2.

Na Obrázku č. 2. je ukázané, ako USA/čínsky deficit rástol kumulatívne počas tohto obdobia. Aby USA vykryli toto negatívne saldo obchodnej bilancie, tak sa zadlžujú u komunistickej Číny, ktorá je v súčasnosti jej najväčším veriteľom. V máji 2018, USA boli zadlžené v komunistickej Číne sumou 1180 miliárd US-dolárov (1 180 000 000 000 dolárov; bohvie, čo všetko sa za to dá kúpiť?).
Predpokladám, že niektorí poradcovia zamyslených amerických tankistov pozerajúc si tieto grafy si jasne uvedomili, že ak voľný obchod a trh, ako hlavné piliere kapitalistického systému liberálnej demokracie budú aj ďalej pokračovať, kapitalizmus nemá šancu konkurovať čínskemu komunizmom a po čase všetko v USA (ale aj inde) bude patriť Číne.

Preto, keď zlyhali vojenské, teroristické a mediálne možnosti USA, prezident USA Donald Trum musel začať chrániť kapitalistickú ideológiu liberálnej demokracie, kapitalistický ekonomický systém a prax kapitalistického kanibalizmu proti komunistickej ideológie čínskej praxi. Ako záchranu kapitalizmu proti čínskemu komunizmu nariadil dovozné clá na niektoré čínske výrobky (čo je tiež súčasť už všadeprítomných sankcií) a straší, že dovozné clá uvalí na všetky produkty komunistickej Číny.

Ekonomické sankcie na dovoz výrobkov z komunistickej Číny, je to isté, ako keď v dávnoveku občania mesta zistili, že protivník je už silnejší, tak okolo mesta postavili hradby. Postavenie hradieb proti čínskemu dovozu je jeden z posledných zúfalých činov ideológie kapitalistického kanibalizmu, ideológie – ku ktorej sa Vy ešte stále utiekate, okrem nás komunistov. A aby ste túto ideológiu vyznávali až do roztrhania teľa, t.j. až do možnej veľkej vojny, preto naši tárajúci zamyslení tankisti na TA3, RTVS, Markíze… SME… nesmú, asi ani pod trestom ukrižovania, nieto diskutovať, ale ani spomenúť tento podstatný dôvod sankcií a dovozných cieľ USA proti komunistickej Číne.
(Ideológia Čínskeho komunizmu vyhráva na celej čiare proti kapitalistického systému liberálnej demokracie v USA aj v humanite civilizácie. Je to napríklad počet väzňov, zastrelených, znásilnených, ublíženie na zdravý, atď… Ale o tom inokedy.)

Ešte je potrebné pripomenúť, že porovnaním deficitov obchodnej bilancie komunistickej Číny s rôznymi kapitalistickými krajinami vyplýva, že je jedno, či v krajine majú politicko-ekonomický systém kapitalizmu liberálny alebo neliberálny, voľnotrhový alebo nevoľnotrhový, profesionálne zločinný alebo demokraticko represívny, vždy tam platí praxou overiteľný zákon, že vo voľnon súťažení bez bombardovania, sankcií a terorizovania, čínske komunistické princípy v ekonomike, politike a v humanite vyhrávajú nad kapitalistickým kanibalizmom.

Takže toto všetko, čo je popísané vyššie, Vám nesmú Vaše médiá prezradiť. Pretože si stále chcú udržať štatút mediálnych fekálnych jám, čo antikomunisti vždy ocenia.

Záverom uznávam, že Francis Fukuyama a milióny jeho nasledovníkov majú pravdu, keď tvrdia, že ľudské dejiny sa skončia víťazstvom liberálnej demokracie. On bohužiaľ zabudol dodať: že to platí za jedného predpokladu, že sa vo svete neobjaví krajina s komunistickou ideológiou a praxou, a liberálnej demokracii sa ju nepodarí zničiť skôr ako prevládne vo všetkých merateľných ekonomických, politických a humánnych hodnotách.

P.S. Prosil by som aspoň dva diskusné príspevky do súťaže: „Obete vlastnej propagandy“. Upozorňujem, že príspevky odrážajúce IQ < 50, nebudú do súťaže zaradené.

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc.
člen KSS a DAV-DVA
180808

Zoznam podnikov vybudovaných na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 (aktualizácia 08. 01. 2024)

08.01.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a ostatných nedočkavcov. Je až neuveriteľné, čo všetko dokázali komunisti vybudovať počas 40 rokov komunistického zázraku 1948-1989 Zoznam podnikov pridávam preto, lebo Segregovaný [...]

OSN: Počet zabitých Palestínčanov Izraelom a počet zabitých Izraelčanov Palestínčanmi v rokoch 2008-2020

19.10.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto článku je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a všetkých, ktorých sa to týka. V rámci totality slobody slova, Segregovaný Vyvolený Hamburger absolútne zakázal uvádzať dôležité štatistické údaje o Izraelsko-Palestínskom [...]

Z odkazu SNP: Komunistická cenzúra, kapitalistické poradenstvo a ľudia ako korisť

28.08.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Posledných 30 rokov som počul v médiách mnohokrát tvrdenie, že komunisti počas socializmu zaviedli tvrdú propagandu a cenzúru. My 70+ roční vieme, že to bolo [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.