Založ si blog

Prečo v Európe stúpa antisemitizmus, a čo na to Židia?

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené len pre potešenie Domácich zvieratiek Vyvoleného hamburgera a členov Slovenského nesmrteľného tliachajúceho bataliónu.

I keď táto otázka bola už asi mnohokrát vyčerpávajúco prediskutovaná vo Vašich médiách (ja to isto neviem, lebo pozerám Vaše TV väčšinou bez zvuku), zaujali ma diskusie na CNN (a v podobných médiách) o tomto probléme.

I keď ich každý vzdelanec pozná, zopakujem najskôr CNN prezentované fakty:
https://edition.cnn.com/interactive/2018/11/europe/antisemitism-poll-2018-intl/
https://edition.cnn.com/2018/11/30/europe/france-antisemitism-fear-poll-intl/index.html
https://edition.cnn.com/2018/11/28/europe/germany-anti-semitism-education-intl/index.html

Podľa prieskumu CNN (>7000 odpovedí zo 7 EU krajín, Rakúsko, Francúzsko, Nemecko, Veľká Británia, Maďarsko, Poľsko a Švédsko) vyplynulo že:

A.) 1 z 20 Európanov nikdy nepočul o holokauste. Samozrejme sa automaticky myslí židovský holokaust. Som zvedavý, koľko z Európanov vie, že existovali aj iné holokausty, čo vedia o slovanskom holokauste, rómskom holokauste, komunistickom holokauste, …? – asi nič. Kto zariadil, že takéto otázky sú tabu?
B.) Viac ako každý štvrtý (>1/4) verí, že Židia majú príliš veľký vplyv na podnikanie a financie.
C.) 1 z 5 je presvedčený, že antisemitizmus je odpoveďou na každodenné činy Židov.
D.) Takmer 1 z 4 povedal, že Židia majú príliš veľký vplyv v konfliktoch a vojnách na celom svete.
E.) 1 z 5 uviedol, že majú príliš veľký vplyv v médiách.
F.) 1 z 5 uviedol, že majú príliš veľký vplyv v politike.
G.) 1 z 3 vedeli málo alebo nič o holokauste, masovom vražde šiestich miliónov Židov v krajinách ovládaných nacistickým režimom Adolfa Hitlera v 30-tych a 40-tych rokoch. Som zvedavý, koľko z Európanov vie o masovom vraždení Slovanov, Rómov, homosexuálov, …? – asi skoro nikto.
H.) 1 z 3 uviedol, že Židia používajú holokaust, pri dosahovaní vlastných pozícií alebo cieľov.

Toľko z faktov.

Mňa v diskusiách na tieto fakty zaujali tri hlavné trendy:

1.) V boji proti antisemitizmu sa dokola zdôrazňoval holokaust (automaticky sa myslel, židovský holokaust).
2.) V boji proti antisemitizmu sa vôbec neriešilo, či názory opýtaných Európanov vyplývajú z overiteľných alebo z vymyslených faktov o Židoch.
3.) V boji proti antisemitizmu nevystupovali antiseministi a neuvádzali dôvody ich názorov.

Ja si myslím, že v boji proti antisemitizmu by sa mali prezentovať vedecké štúdie, či odpovede respondentov sú pravdivé alebo sa zakladajú na konšpiračných teóriách:
Napríklad, ak 1 z 5 Európanov uviedol, že Židia majú príliš veľký vplyv v médiách, treba preskúmať, koľko majiteľov médií sú Židia a porovnať to s ich percentuálnym zastúpením v populácií. Výsledky je potrebné medializovať a potom k nim diskutovať.
Napríklad, ak takmer 1 z 4 povedal, že Židia majú príliš veľký vplyv v konfliktoch a vojnách na celom svete, treba to vedecky preskúmať a výsledky je potrebné medializovať a potom k nim diskutovať.
Napríklad, ak viac ako každý 4 verí, že Židia majú príliš veľký vplyv na podnikanie a financie, treba to vedecky preskúmať a porovnať to s ich percentuálnym zastúpením v populácií. Výsledky je potrebné medializovať a potom k nim diskutovať.
Napríklad, ak 1 z 5 uviedol, že Židia majú príliš veľký vplyv v politike, treba to vedecky preskúmať….

Antisemitizmus je nebezpečný a je potrebné ho otvorene riešiť. Otázkou je len, ako sa k jeho riešeniu postavia rôzne strany mentálneho konfliktu a rôzne záujmové skupiny.

Karol Ondriaš
181202

Zoznam podnikov vybudovaných na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 (aktualizácia 08. 01. 2024)

08.01.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a ostatných nedočkavcov. Je až neuveriteľné, čo všetko dokázali komunisti vybudovať počas 40 rokov komunistického zázraku 1948-1989 Zoznam podnikov pridávam preto, lebo Segregovaný [...]

OSN: Počet zabitých Palestínčanov Izraelom a počet zabitých Izraelčanov Palestínčanmi v rokoch 2008-2020

19.10.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto článku je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a všetkých, ktorých sa to týka. V rámci totality slobody slova, Segregovaný Vyvolený Hamburger absolútne zakázal uvádzať dôležité štatistické údaje o Izraelsko-Palestínskom [...]

Z odkazu SNP: Komunistická cenzúra, kapitalistické poradenstvo a ľudia ako korisť

28.08.2023

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Posledných 30 rokov som počul v médiách mnohokrát tvrdenie, že komunisti počas socializmu zaviedli tvrdú propagandu a cenzúru. My 70+ roční vieme, že to bolo [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.